BAU & ALARKO MBA 3. Dönem Mezunlarını Verdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Alarko Şirketler Topluluğu iş birliğiyle hayata geçirilen yüksek lisans programı ‘BAU & Alarko MBA’ 3. dönem mezunlarını verdi.
Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, “Birey, itaat eden değil, tartışabilen söyleneni olduğu gibi alabilen değil, irdeleyen ve kendisine getirileni doğru mu, yanlış mı? diye terazisinde tartan olmalı” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi ve Alarko Şirketler Topluluğu iş birliğiyle yürütülen ve Türkiye’nin ilk YÖK onaylı kurumsal eğitim programı olan ‘BAU & Alarko MBA’, 3. dönem mezunlarını verdi. 28 öğrencinin yüksek lisans diploması aldığı tören, BAU Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirildi. Törene; BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Sosyal Bilimler Enstitüsü Burak Küntay, Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, Alarko Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Niv Garih, Alarko Şirketler Topluluğu Stratejik Planlama Müdürü Tal Garih, Alarko ve BAU üyeleri katıldı.
“ALARKO GRUBUYLA BİRLİKTE OLMAKTAN MEMNUNUZ”
Programın açılışını gerçekleştiren BAU Rektörü Şenay Yalçın, üniversite olarak yenilikçilik ve girişimcilik konusunda Türkiye’de öncü bir rol üstlendiklerini dile getirdi. Yalçın şunları söyledi: “En çok yabancı öğrencisi olan vakıf üniversitesiyiz. 130’dan fazla farklı ülkeden, burada öğrenci ağırlıyoruz. Bu öğrencilerimiz, ticari bakımından iş yapabilmek açısından bizim yarın gönüllü elçilerimiz olacaktır. Bu bizim için çok önemli. Dijital dönüşümde de Türkiye’de öncülük yapıyoruz. Endüstri 4.0, Big Data, Siber Güvenlik, Blockchain gibi hep bu yeniliğe, dönüşüme katkı sağlamak için elimizden gelen her çabayı veriyoruz. Alarko grubu, insanı merkeze alıyor. Eğitimin insan yetişirmekte ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan tespitler bunlar. Alarko grubuyla birlikte olmaktan Bahçeşehir Üniversitesi’nin mutlu olduğunu, bu mutluluğun devam etmesini temenni ediyorum”
“ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİYİZ”
3. dönem mezuniyetine katılmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, “Biz üniversite sanayi iş birliğinin en iyi örneklerinden biriyiz. Bugün hasat günü. Birey yetiştirmek önemli. Kendi fiziksel ve sosyal varlığına sahip birey olunmalı. Birey, itaat eden değil, tartışabilen söyleneni olduğu gibi alabilen değil irdeleyen ve kendisine getirileni doğru mu, yanlış mı? diye terazisinde tartan olmalı. Bu eğitime katılan ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
“BİLGİYİ HAYATA DÖKMEK SANAT”
Kurum olarak, eğitimi pratiğe dökmek için farklı yöntemler denediklerini belirten Alarko Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Niv Garih, “Bugün heyecanlı bir gün. 3. dönemden mezun veriyoruz. Artık Alarko topluluğu, 100 öğrenciden fazla mezun verdi. 6 senelik bir süreç. 4. döneme de başladık. Alarko bu eğitimi pratiğe dökmek için değişik yöntemler arayan bir kurum. Bilgiyi herkes edinebilir fakat bunu iş hayatına, özel hayata ve sosyal hayata dökmek dökmek bir sanat” dedi.
“DİPLOMA İÇİN OKUMAYIN”
BAU Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burak Küntay şunları kaydetti; “Diplomayı aldıktan, derslerden geçtikten sonra daha çok okuyun. Okumayı da iş için, diploma almak için yapmayın. Bunu sadece kariyere bir artı olarak yapmayın. Memleket için yapın. Bir insanın istikbalinin eğitimden geçeceğine inanan bir firma daha görmedim. Sizleri tebrik ediyorum”